Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Μου φέρνει δάκρυα στα μάτια ...


Η συγκλονιστική φωτογραφία μιας εφτάχρονης που πουλάει γλυκά σ’ έναν δρόμο στη Δαμασκό, ενώ παράλληλα προσπαθεί να διαβάσει τα μαθήματά της δεν συγκίνησε μόνο τον φωτογράφο Wasim Kheir Beik, που απαθανάτισε τη στιγμή, αλλά έκανε και το γύρο του κόσμου προκαλώντας ανάμεικτα συναισθήματα στους αποδέκτες της.
κοριτσάκι διαβάζει τα μαθήματά του στην ΔαμασκόΟ νεαρός φωτογράφος έκανε μεγάλες προσπάθειες για να «πετύχει» τη συγκεκριμένη φωτογραφία, εφόσον η πεισματάρα μικρή δεν τον άφηνε να τη φωτογραφίσει, κρύβοντας με τα χέρια της το πρόσωπό της. Στο τέλος, ο φωτογράφος απέκτησε την πολυπόθητη φωτογραφία με φακό από 30 μέτρα απόσταση.
Το Αραβικό Πρακτορείο Ειδήσεων (SANA), για το οποίο δουλεύει ο Wasim Kheir Beik, έδωσε το πρώτο βραβείο για το 2007 στον φωτογράφο και 1.000 δολάρια ως έπαθλο, και προώθησε την φωτογραφία στο παγκόσμιο δίκτυο με τίτλο «Εκπαίδευση και εργασία».
Όταν ρωτήθηκε ο Wasim Kheir Beik  για το μήνυμα που ήθελε να στείλει μέσα από τη φωτογραφία του, απάντησε: «Θέλω να αποδείξω ότι ο άνθρωπος με θέληση και μόχθο μπορεί να νικήσει τη φτώχεια».


1 σχόλιο: